Uansett hvordan hverdagen vår ser ut har vi alle våre rutiner når det kommer til hvor vi serverer maten hjemme. Under krigstiden var det far som fikk maten servert først ved kjøkkenbordet når han kom hjem. Ettersom samfunnet utviklet seg, mor begynte å jobbe og markedet også fikk andre produkter i assortementet, så forandret også våre rutiner seg! Vi liker fremdeles å samles rundt bordet, spesielt ved høytid og til fest. Mange føler kanskje litt prestasjonsangst på kjøkkenet når man skal diske opp mormors gamle oppskrifter, men også kjendiser kan bli stresset på kjøkkenet! Få med deg gode tips til bordserveringen i hjemmet med tv-programmet 4-stjerners middag på TV Norge.
Fra nøktern- til fleksibel servering
Våre serveringsvaner i hjemmet har like mye å gjøre med samfunnsutviklingen som med utviklingen innenfor artiklene på markedet. En historiker vil kunne fortelle at karrieren styrer mye av våre matvaner for hvor vi serverer maten. Rundt krigstiden var det presise middager hver dag ved matbordet. Først ble far servert dagens porsjonerte dose middag, deretter resten av familien. Når det norske markedet begynte å innta trender fra utlandet derimot, som f.eks Fondue på 1960-tallet, ble trendene litt mer fleksible. Økonomien i huset var bedre takket være to arbeidstakere i huset, og du kunne enklere finne internasjonale varer i butikken som tidligere var utilgjengelig. Husmor-tiden var dermed over. Når markedet viser en stor utvikling, preger dette også våre matvaner. Drømmer du om et kjøkken med de riktige løsningene for deg og din familie, se Buildor.no.
Økonomien har mye å si for våre serveringsvaner
Jo bedre økonomi, jo flere alternativer gir vi oss selv, også når det kommer til hvor vi spiser maten hjemme. Kanskje setter familien opp et lysthus på eiendommen hvor dere inviterer venner og bekjente til spesielle anledninger, eller kanskje dere inntar lørdagens take-away pizza rundt salongbordet hjemme? Ikke alle prioriterer tid rundt middagsbordet etter en travel arbeids- eller skoledag. Mange fullbooker også fritiden sin. Den verdifulle tiden sammen rundt matbordet, som ved krigstiden, er ikke like streng lengre, men det er en verdifull vane vi burde ta tilbake i en meget travel hverdag. Ta i bruk drømme-kjøkkenet dere tok opp et ekstra lån på og gi deg selv og familien både gode vaner og minner!