Hva kan man så bruke hvitvin til?

 

Når det kommer til maten, så er det også et visst spillerom, med hva som egner seg til hva. Om man vil servere en lett vin til fugl, er det også mulig å benytte en yngre halvtørr hvitvin. Om man vil bruke vinene som et rensende motstykke til maten, på samme måte som ingefær renser munnen når man spiser sushi, så kan også en søtere hvitvin passe.

Vanlig tilbehør til dessert

En søtere hvitvin brukes derimot også gjerne som del av en dessert, hvor man ikke bruker den søte vinen som et motstykke til det som ellers serveres, men som et akkompagnement til den søtere desserten.

Vanlig tilbehør til melkeprodukter

Et annet område, hvor hvitvinen kommer til sin rette, er når vi snakker om oster og liknende. Gjerne også når man snakker om desserter laget av melkeprodukter. Man kan selvfølgelig også servere rødvin til ost, men det er vanligere at man serverer hvite viner. Her fungerer den søte unge vinen, så vel som den eldre tørre vinen som et motstykke til osten, og det hele blir en meget god smaksopplevelse, som de fleste setter pris på.


This entry was posted in Ymse. Bookmark the permalink.