Innred kafeen med stil

Det er mange faktorer som skal klaffe for at gjestene skal være fornøyde når de går ut døra, og servicen og produktene man selger er en stor del av det. Men en del som kanskje er like viktig, er at kosen sitter i sjela når de går – for da vil de komme tilbake, og det raskest mulig. For å oppnå dette, er det viktig med en balanse mellom eksteriør og interiør, samt at det er både hyggelig og komfortabelt å oppholde seg i kafeen, stående eller sittende, utendørs eller innendørs. Her får du noen flotte tips til hva som kan være aktuelt for din nye innredning.

Sittegrupper, sofaer eller en kombinasjon?
Litt avhengig av kafeens areal og ikke minst rommets fasong, kan det være lurt å satse på en kombinasjon av ulike sittemuligheter. Dersom man har noen små og noen større bord, vil det være lettere å gi både enslige, par og grupper et tilbud de vil bli fornøyd med. Skal man ha et tilbud til større grupper, kan faktisk sofa være en god løsning, da folk er av ulik størrelse, og en sofa kan også barn kose seg i.

Kjøkkenet – et viktig rom
Uten tvil vil kjøkkenet være en stor del av både planleggingen og budsjettet, og da er det viktig at man velger en bra leverandør av utstyret, slik at man får alt man trenger, og har en god serviceavtale i ryggen. Hva man trenger i kjøkkenet vil avhenge av hvor utstrakt mattilbud man skal ha, men man må uansett sikre seg skjæreflater, kokemuligheter og ikke minst ulike kaffemaskiner som man trenger.

Pynt på bord og på vegger
For en riktig god atmosfære, er både tak og vegger viktige deler av en helhet i dekoren og atmosfæren som rører ved dine besøkende. Det kan være alt fra gamle kunstobjekter til lokale kunstneres skulpturer, malerier og fotografier. I tillegg vil små ting som duker, bordpynt og ikke minst belysning ha mye å si for kundenes oppfatning av din kafé. Tenk før du handler, og skap den atmosfæren du ønsker for dine gjester.