Variasjoner av enkel pastasaus

 

Det finnes mange muligheter for å variere tradisjonelle oppskrifter, for så å ende opp med noe som er bedre, eller annerledes. Det er veldig lite som skal til for å skape en helt ny rett.

Variasjoner av Bolognese

Pastasausen som er nevnt over er en enkel saus, som åpner opp for flere variasjonsmuligheter. En av de mest populære, er at man erstatter tomatbasen med Melk og ost. På denne måten kan man lage en helt ny smaksopplevelse, mens man lar alt det andre stå urørt.

Fremgangsmåten er ganske enkel, men man må huske noen viktige steg. Man starter med melkebasen, som man så tilfører den stekte kjøttdeigen og løken, samt oppkuttede gullrøtter. Man rører rundt til det koker, men så skrur man ned temperaturen.

Som mange sikkert vet, fra feilede eksperimenter innen det å lage risengrynsgrøt, er det veldig lett å brenne melk, noe som gjør at smaken på retten kan bli totalt ødelagt. Selv om en Bolognese ikke er like følsom som risengrynsgrøten, ovenfor slike hendelser, er det likevel lurt å være på vakt.

Når sausen så er het, er tidspunktet for å tilsette osten kommet.

Osten

Osten bør være revet, slik at den fordeler seg lett i hele sausen, før den rekker å smelte. Ellers kan man lett ende opp med en stor klump smeltet ost, som kun har fordelt seg på sleiva.

Når det kommer til valg av ost, står alle muligheter åpne. Den som har yngre barn, eller kresne slektninger, bør kanskje velge en mild ost, men det er ingenting i veien for at man, om man skal kose seg, velger kraftig Parmesan, blåskimmelost eller andre oster med litt karakter.