Tradisjonelle norske matretter

Alle spiser mat fordi vi er sultne. Oss mennesker er som ett stort iphone batteri og maten er strømmen vi trenger for å overleve. Norsk mat er en del av et unik kulinarisk opplevelse. Disse har eksistert i flere århundrer. Blant annet fersk fisk og skog dyr er sentralt i den norske kulturen. Her er en liste over noen av de mest populære og tradisjonelle matrettene i Norge.

Fårikål

Fårikål er nasjonalretten til Norge. Oversetter du fårikål dirkete, vil det bli noe lignende til fårekjøtt i kål. Det er en ganske enkel oppskrift og ligner ganske mye på lapskaus. For å lage fårikål tilsettes fårekjøtt og kål i vann. Deretter krydres det med salt og pepper. Deretter blir den kokt i flere timer på komfyren, slik at kjøttet og kålen blir mør. Denne retten spises ofte om høsten.

Brunost

Noe som er unikt for selve Norge er denne så kalte osten som heter brunost. Brunosten er en tradisjonell norsk ost. Den er laget med fløte eller melk, og kan lages med både geitemelk og kumelk. Det finnes forskjellige typer brunost, og de produseres i ulike områder i Norge, hvor de blir produsert av sitt eget slag. Brunosten smaker ikke som den typiske osten. Den har en søt smak som er lik karamell. Siden brunosten har en spesiell smak, blir den ofte brukt på vafler, brød, og til og med is.

Kjøttkaker

En typisk tradisjonell norsk matrett er kjøttkaker. De norske kjøttkakene er laget av baller med hakket biff som er rullet rundt med muskatkrydder, pepper og ingefær. Meninga med dette er at det skal gi en krydret smak. De norske kjøttbollene serveres vanligvis med et bredt utvalg av matretter som for eksempel poteter eller brun saus. De selges i butikker, men de vil alltid være bedre hjemmelagd.

Vafler

Norske vafler er veldig populært i Norge. Du kan steke vafler til de fleste anledninger som for eksempel idrettsarrangementer. Oppskriften til vaffelrøra inkluderer sukker, melk, smør, egg, bakepulver og kardemomme. Vafler har mange forskjellige type varianter. Dette varieres fra region til region og har gjerne lokale varianter. Et eksempel på dette er at i Moss så spiser de pølser i vafler.