Slik får du rabatter på mat

Enten du spiser på restaurant eller hjemme, er det alltid gunstig å forholde seg slik at man får mest mulig for pengene. En måte er å bruke en rabattkode. En annen er å benytte seg av ukentlige tilbud på butikken, eller gå for dagens meny på restaurant. Uansett hva og hvor du liker å handle og spise, gir vi deg her noen tips til hvordan du oppnår de beste rabattene på maten du spiser.

Benytt deg av rabattkoder

Dersom du handler mat på nett kan det være du kommer over ulike rabattkoder som du kan benytte deg av. Følg for eksempel med på kampanjer i sosiale medier – her kan du komme over at venner eller influensene deler rabattkoder som du kan benytte deg av, enten det er i fysisk butikk eller på nett. På denne måten får du en rabatt, mens den som deler får en viss sum eller en egen rabatt etter hvert som folk benytter seg av koden deres. Dette er kanskje mest typisk for oppstartsbedrifter eller nye produkter. Instagram er kanskje en spesielt god plattform for akkurat dette. Sjekk for eksempel siden til det merket eller den butikken du ønsker å handle fra, og se om de har noen oppdateringer med rabattkoder der. Sjekk også bilder de er tagget i.

Sjekk kredittkortet ditt

Mange kredittkort har fordeler for deg som er glad i mat. Noen opererer med fast rabatt på enkelte restauranter eller restaurantkjeder. Andre har rabatter eller bonuser du kan opptjene ved bruk av kredittkortet i visse matbutikker. Sjekk derfor betingelsene på kredittkortene dine, og hold deg oppdatert på eventuelle nye partnere som kortselskapet inngår samarbeid med.

Bli medlem eller fordelskunde

Er du fast gjest eller kunde et sted kan det være verdt å undersøke om de har en fordelsklubb eller lignende for deg. På denne måten kan du kanskje spare opp poeng som du kan bruke på framtidige kjøp, eller få gode rabatter når du når et visst nivå. Noen serveringssteder har også klippekort, slik at du får for eksempel hver tiende kaffe gratis. Dette gjelder kanskje spesielt for typiske take away-steder.

Sjekk utløpsdato

Når du handler i matbutikken, kan det være gode rabatter å finne ved å sjekke utløpsdatoen. Mange butikker setter ned varene når utløpsdato nærmer seg, slik at du får for eksempel 35 % avslag dagen før, og 50 % når produktet går ut samme dag. Det er ikke alltid de har rukket å merke alt, så sjekk datoen og kontroller at du får eventuelle rabatter når du kommer til kassen.