Skape en god diett

I denne artikkelen skal vi snakke om en god diett. Det første vi skal begynne med er å definere hva dette innebærer, og hvilke matvaner vi bør kvitte oss med øyeblikkelig dersom det er viktig for oss å være sunne.

Dårlige matvaner

Når vi snakker om en matvane så snakker vi vel egentlig om hva slags kosthold det er vi har i hverdagen. Det viktigste vi kan gjøre til å begynne med å kvitte oss med dårlige matvaner, det vil altså si å slutte med å forbruke ting som for eksempel brus, godteri og iskrem. Altså generelt ting som inneholder sukker bør vi holde oss unna.

Det andre vi bør holde oss unna er altså ting som fastfood, eller som hurtigmat som vi kan kalle det på norsk. Ved å begynne å kutte ut disse tingene så kan vi i det minste dra opp sunnhetsnivået vårt gjennom å fjerne det som bidrar negativt til helsen vår.

Det vi skal gjøre etter dette er å sette opp en diett som vi faktisk kan opprettholde over en lengre periode.

Makroernæring

Det vi skal fokusere på er rett og slett å få i oss riktig mengde med makroernæring. Det vil si riktig forhold mellom karbohydrater, fett og proteiner. Det beste og best balanserte er kanskje 50% karbohydrater, 20% fett og 30% proteiner. Dette er det vanligste, men husk at det ikke holder med kun dette som fordeling, du må også spise dette innholdet fra mat som du kan anse som “rent”. Det vil si ting som ikke inneholder sukkerarter, og som har riktig type fett i seg.

Frokost og lunsj

Det vi også kan begynne med, er å sette opp forskjellige ting som vi spiser daglig, ved å forberede måltidene våre før vi skal spise dem. På denne måten så kan vi spare oss tid gjennom å lage alt på samme dag, og samtidig så kan vi på en måte forplikte oss til å spise det vi lager.

Du kan for eksempel begynne med å lage deg noe som er laget ut av havregrøt og dette er en sikker, billig og grei kilde til masse energi til morgenkvisten.

Til lunsj så kan du lage deg en frisk salat med tunfisk og avokado. Dette kan du også gjøre mens du slapper av i hagen din. Dersom du trenger hagemøbler bør du skaffe deg det også, og gjøre ting litt ekstra koselig. Det er veldig viktig for kroppen å slappe av, spesielt dersom du anstrenger den med forskjellige ting som fysisk aktivitet eller store mengder psykologisk stress.

Det er faktisk veldig viktig å stresse av riktig, for å kunne fremføre riktig i hverdagen.

Til middag kan du ikke slå feil med ris og kylling, bare husk å unngå alle de sausene og ikke bruk så mye olje når du skal lage maten.