Gode middager på Budsjett!

Veldig mange i Norge er opptatt av god middag og gode råvarer. Uansett om det er til familien en venne gjeng eller bare middag for to. Hvorfor har det seg slik at god mat ofte blir så utrolig dyrt? Hva kan vi gjøre for å god mat rimelig?

Dette er noe jeg har hatt stort fokus på hjemme hos meg, etter som jeg har vært student og deltids ansatt. Her hjemme hos meg blir det som oftest middag for to.

Det første jeg vill anbefale er å se detaljert hva du har i skapene og frysen. Som regel har vi utrolig mye liggene som vi glemmer, f.eks. krydder. Her er det også en fin måte på å få kastet dato varer, men hoved grunnen for å gjøre dette er for bli mer kreativ. “Bruk det vi har”, kan veldig ofte ende opp med mye greit. Her er det mye penger å spare, hvis det passer for deg.

Du trenger ikke være den mest organiserte personene for å gjøre dette. Det handler masse om lister. Dette er noe du kan øve deg på det, kommer garantert til å gjøre deg til en mer organisert person i hverdagen.

  • Velg deg en dag i uken, f. eks søndag.
  • Lag først en oversikt over ting du vet kommer til å skje i løpet av uken, f.eks. jobb, trening, andre aktiviteter. Det blir da lettere å planlegge måltidene rundt der. Det er ikke så farlig om det skjer endring underveis.
  • Etter dette begynner du å lage en liste. Listen skal bare inneholde ting som du faktisk trenger for å lage en god rett. Du kan finne masse Middagstips på nettet. Er listen over ingredienser lang, så er det bare å kutte tingene du føler unødvendige.
  • Velg deg en dag i uka hvor du handler inn alt du har på listen. Dette er ett veldig viktig punkt.
  • Ikke dra og handle når du er sulten
  • Hvis du føler du trenger mer av noe i løpet av uken, så går det bra å handle i etter tid. Bare husk at du bare går inn for å handle de tingene.
  • Sjekk også ut tilbud
  • Du tjener på å melde deg inn i plasser som Trumf og coop
  • Bruk appen: Mattilbud. Appen viser deg tilbud fra flere butikker, en uke av gangen. Det blir flittig brukt hjemme [hos:overarmsplastikk] meg.

Dere må forstå at ingenting av dette handler om å være gjerrig eller kuttet ut ting vi liker. Det handler bare om prioriteringer og tenke oss om to ganger. Trenger vi akkurat dette for å lage denne retten, f.eks. så trenger vi ikke alltid å kjøpe ett helt nytt krydder bare fordi det står på listen.