Pasta Bolognese med variasjonsmuligheter

 

Et enkelt måltid for folk som er nybegynnere på kjøkkenet er Pasta Bolognese, spagetti med kjøttsaus. Retten har flere valgmuligheter, men vi skal først se på det mer originale av ingredienser som man trenger.

Ting man trenger som topping

  • Parmesan-ost, enten revet eller kuttet i tynne flak, for å toppe retten. Små barn liker ofte ikke den sterke smaken fra osten, og da kan revet Jarlsberg være et godt substitutt.
  • Tørket eller fersk oregano som man putter i sausen etter at den er kokt, og står og trekker, eller som man bruker til å toppe retten, om oreganoen er fersk.

Sausen

  • 50 gram gullrøtter per person, som kuttes opp i små biter, for så å puttes i tomatsausen.
  • Tomatsausen kan enten kokes av ferske tomater, eller tilberedes av konserverte tomater fra boks eller kartong. Når man bor i Norge, er den siste muligheten den mest opplagte. Sausens tomatbase kan gjerne være det første man setter på kokeplata, ettersom sausen bare blir bedre, jo lenger den får stå og trekke.
  • 100 gram kjøttdeig, helst fra storfe, per person. Men man kan godt lage mer med det samme. Sausen blir gjerne bedre om den står i kjøleskapet, eller om den fryses. Kjøttdeigen brunes først i en panne.
  • 50 gram løk per person, som brunes sammen med kjøttdeigen, til man oppnår en smakfull karamellisering. Når stekingen er ferdig putter man det hele i tomatsausen, og lar det stå og trekke så lenge man kan.
  • Tilsett pepper, hvitløk eller annet krydder etter smak.

Pasta

  • 100-150 gram tørr pasta per person, gjerne spaghetti. Pastaen er det enkleste og siste som man lager når man lager denne retten, og det er ingenting i veien med å lage pasta 10 minutter før alle skal sette seg.
  • Bruk alltid den største gryta du har, når du skal koke pasta, og husk å ha godt med salt i vannet. Om man koker et kilo pasta, er det ingenting i veien med å putte rundt en spiseskje salt i vannet, for å gi pastaen den riktige smaken. Husk også å putte litt olivenolje i vannet, slik at pastaen ikke limer seg sammen.
  • Det kan også være lurt å spare litt olivenolje til etter man har helt av vannet, og pastaen befinner seg i dørslaget, om man rører inn oljen på dette tidspunktet, får man en fin pasta som ikke blir til en stor klump.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *