Nye grep på gamle retter – fusjonskjøkken og små vridninger

 

Man kan ha mye gøy med å utforske nye retninger innen smak og mat. Ofte oppnår man også nye erkjennelser, som gjør at man kan utvikle sitt eget repertoar på kjøkkenet.

Ceviche er noe for alle entusiaster for rå fisk, og den som liker Sushi kommer også til å like Ceviche. Ceviche er rå fisk, som «kokes» ved hjelp av en kjemisk prosess, hvor rå løk og sitronsaft helles over fisken. Sausen kan også inneholde knust chilli-pepper, som forekommer i stor variasjon i dette geografiske området.

Det er ingenting i veien for at det samme fungerer med norsk fisk også, men det er et spørsmål om å ville eksperimentere med de råvarene man har.

Et annet interessant gjennombrudd, er at den samme måten for tilberedelse, med rå løk og sitronsaus, også fungerer fremragende på biff-tartar, eller på den tyske varianten med rått svinekjøtt, Mettwurst.

På det viset bygger man ut tradisjonelle retter i helt nye retninger, og åpner opp for helt unike smaksopplevelser.